Πατάτες Ογκρατέν με ζαμπόν και καπνιστό τυρί

Εύκολες συνταγές για νόστιμα πιάτα με τα αγαπημένα σας υλικά. Πατάτες – μικροί και μεγάλοι αγαπούν τις πατάτες. Οι Πατάτες Ογκρατέν με ζαμπόν και καπνιστό τυρί δημιουργούν μια ευχάριστη “έκρηξη” γεύσης.

Συστατικά για 4 άτομα

800 γραμμάρια νέες πατάτες
80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
100 γραμμάρια ζαμπόν μαγειρεμένο
200 γραμμάρια καπνιστο μετσόβου
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.
Τις αφήνετε σε παγωμένο νερό για λίγα λεπτά, τις στραγγίζετε καλά, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και τις καλύπτετε με αλεύρι.
Ανακατεύετε ώστε το αλεύρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Λαδώνετε ένα τηγάνι με λάδι και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά.
Απλώστε μια στρώση πατάτες. Πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα, με φέτες ζαμπόν, τα κομμάτια καπνιστου τυριού και καλύψτε με άλλη μια στρώση πατάτες.

Συνεχίστε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πασπαλίζετε με φρυγανιά, ραντίζετε με λάδι και ψήνετε στους 200°C για μισή ώρα.
Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της In cucina con il cuore

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατάτες Ογκρατέν με τυρί και ζαμπόν

Υλικά:

Για 2-3 μερίδες

1 κιλό πατάτες
250 γραμμάρια κιτρινο τυρί και μερικες φετες γαι απο πάνω
200 γρ ζαμπόν
4 αυγά
150 ml. κρέμα γάλακτος
150 ml. γάλα
αλάτι

Εκτέλεση

Οι πατάτες πλένονται, ξεφλουδίζονται και κόβονται σε μεγάλα κομμάτια.
Βράζονται μέχρι να μισομελώσουν σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε πυρεξ ή ταψι και κατά το ψήσιμο, το σκεύος καλύπτεται με αλουμινόχαρτο.

Το ζαμπόν και το τυρί κόβονται σε μικρούς κύβους και χτυπιούνται μαζί με τα αυγά και το ​​γάλα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ξανά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε.

Ρίξτε το μείγμα γάλακτος που προκύπτει πάνω από τις πατάτες και μερικές φετουλες τυριού.

Το σκευος κλείνεται και τοποθετείται σε κρύο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι εντελώς έτοιμες οι πατάτες.
Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος αφαιρείται το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο για να πιάσει ωραίο μαύρισμα το φαγητό.

Προστίθενται επίσης μερικα κλωνάρια δεντρολίβανου για ένα ορεκτικό άρωμα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Veska Bodurova

Προηγούμενο άρθροΜαριναρισμένες μελιτζάνες με κρεμμύδια…φανταστικός μεζές
Επόμενο άρθροΠίτα γυριστή…με χόρτα ή με τυρί ή με κιμά