Πατάτες στο πήλινο με μπρόκολο και τυρί

Απαραίτητα προϊόντα:

6 πατάτες
300 γρ μπρόκολο
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
100 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
θυμάρι, αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

1 Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγαλύτερους κύβους και τις μαγειρεύουμε.
2 Το μπρόκολο χωρίζεται σε ροζέτες και ζεματίζεται σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε και τοποθετήστε σε ένα μπολ γεμάτο με νερό και πάγο.
3 Στραγγίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις βάζουμε σε λαδωμένο πήλινο. Σε αυτό ρίχνετε και το βρασμένο μπρόκολο.


4 Προσθέστε το τριμμένο τυρί, τα μπαχαρικά και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.


5 Ψήνουμε το ταψί για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, με αερόθερμο.

Προηγούμενο άρθροCheesecake με φράουλες, ένα κομμάτι μπορεί ν’ αντικαταστήσει πλήρως το πρωινό.
Επόμενο άρθροΠαγωτό με φρέσκο λεμόνι