Συστατικά
6 μεγάλες κατά προτίμηση πατάτες , καθαρισμένες
Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Χοντρό θαλασσινό αλάτι
Ξερή ρίγανη
Κοπανιστή Μυκόνου

Οδηγίες
Κόψτε κάθε πατάτα σε 6 ή 8 μακριές παχιές(όσο ένα δαχτυλο) σφήνες. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στραγγίστε και στεγνώστε προσεκτικά.
Γεμίστε ένα τηγάνι ή μια φaρδιά κατσαρόλα με 5εκ (λάδι, χρησιμοποιώντας 3 μέρη αραβοσιτέλαιο και 1 μέρος ελαιόλαδο του προσδίδει γεύση). Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια υψηλή θερμότητα μέχρι 150ºC. Ξεκινήστε σε παρτίδες, και προσθέστε τις σφήνες πατάτας, προσέχοντας να μην είναι και παρα πολλές στο τηγάνι. Τηγανίστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, αλλά πριν αρχίσουν να γίνονται καφέ. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα και μεταφέρετε τις πατάτες σε χαρτοπετσέτες για να Στραγγίξουν. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες πατάτες.
Ανεβάστε τη θερμόκασιά στο λάδι 200ºC. Και πάλι σε παρτίδες, προσθέτετε τις  πατάτες και τηγανίζετε μέχρι να είναι χρυσοκαστανές, και τραγανές. Αφαιρέστε με την κουτάλα και Στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες πατάτες.
Μεταφέρετε τις σφήνες πατάτας σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίστε με αλάτι και ρίγανη . Στο τέλος βάλτε μια γενναιόδωρη κουταλιά κοπνιστή από πάνω και σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΣτριφτή Κιμαδόπιτα…δεν θα μείνει κομμάτι
Επόμενο άρθροΚοπανιστή Μυκόνου !!!