Πατάτες φούρνου και κεφτεδάκια τηγανητά

Υλικά

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
3 καρότα ψιλοκομμένα, 200 γραμμάρια.
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι, 24 ml.
400 γραμμάρια κιμά.
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 4 γραμμάρια.
Μαύρο πιπέρι, τζίντζερ, κουρκουμά, θυμάρι σύμφωνα με την επιθυμία σας.
4 πατάτες, 1100 γραμμάρια.
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι, 8 γραμμάρια.
1000 γραμμάρια νερό για να βράσουν οι πατάτες.
50 γραμμάρια, βούτυρο.
5 κουταλιές της σούπας γάλα, 60 ml.
1 αυγό.
2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι, 24 ml ..
100 γραμμάρια, τυρί φέτα. 80 γραμμάρια, τυρί μπιφτέκι.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιες λαδι. Μόλις γινει διαφανες προσθέτουμε καρότα, πιπεριές και ανακατευουμε να μαλακώσου. Μετά προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε και τσιγαρίζουμε σκεπάζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Καρυκευουμε με αλάτι, πιπέρι,τσιντζερ, θυμαρι ανάλογα με το γουστο σας
Κοβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις βραζουμε με μισο κου σουπας αλάτι.
Μετα τις λιωνουμε ακι ριχνουμε 5 κσ γάλα , 1 αυγό και ανακατευουμε μεχρι να παρουμε τον πουρε.
Αλειφουμε με λαδι ενα πυρεξ στρωνουμε στην ναση τον μισο πουρέ απο πανω τον κιμα και απο πάνω τον άλλο μισο πουρε.
Απο πάνω πασπαλιζουμε με τα τριμμένα τυρια και ψιλοκομμένο μαιντανο
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 30-35 λεπτά.

Κόβουμε και σερβίρουμε ειναι τέλειο

 

Προηγούμενο άρθροΣουδάκια με κρέμα και σαντιγί
Επόμενο άρθροΝόστιμο κέικ με δαμάσκηνα, καρύδια, κανέλα και καστανή ζάχαρη για τον καφέ της Κυριακής