Πατάτες φούρνου Ογκρατεν

Υλικά

5 μεσαίες πατάτες
500 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
200 γρ τυρί μοτσαρέλα
150 γρ.τυριού τσένταρ
150 γρ. Μπέικον (περίπου 6 ή 7 φέτες)
Ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Θα προετοιμάσουμε πρώτα τη σάλτσα. Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα, μπορείτε να αντικαταστήσετε μια πλούσια σάλτσα μπεσαμέλ.
Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι, προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον.
Μόλις σoταριστεί προσθέστε την κρέμα, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη ρίγανη, τη λευκό πιπέρι και το αλάτι.
Μαγειρέψτε τη σάλτσα για περίπου 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.


Κόψτε ροδέλες τις πατάτες και αλατοπιπερώστε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μακρόστενο πυρέξ θα βάλουμε λίγο από τη σάλτσα και θα την απλώσουμε στο κάτω μέρος.


Τοποθετούμε ένα στρώμα πατάτας ρίχνουμε λίγη σάλτσα και από πάνω το μείγμα των δύο τυριών.


Στη συνέχεια άλλο ένα στρώμα πατάτας, μια άλλη στρώση από την σάλτσα και από πάνω τα τυριά μας.


Τώρα προσθέτουμε όλη τη σάλτσα και τελειώνουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα πάνω κάτω στη μεσαία σχάρα του φούρνου.


Στα μισά του μαγειρέματος, περίπου στα 40 λεπτά θα βάλουμε ένα αλουμινόχαρτο στην κορυφή για να μη μας μαυρίσει γιατί σίγουρα οι πατάτες θα θέλουν λίγο ακόμη ψήσιμο.
Μόλις τρυπήσετε τις πατάτες και δείτε ότι είναι μαλακές και έτοιμες, κλείνουμε το φούρνο και σερβίρουμε.


Γίνεται καταπληκτικό!!!!Δοκιμάστε το!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτάκια Καρύδας με 3 υλικά…για τους λάτρεις της Καρύδας
Επόμενο άρθροΔείτε το μυστικό για τις τέλειες Πατάτες Φούρνου