Υλικα

8 μεγάλες πατάτες , ξεφλουδισμένες και κομμένες κατά μήκος

1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, περασμένες από ένα τρίφτη (καθαρισμένη η φλούδα)

1 κουτ. πάπρικα

2-3 κουταλάκια αλάτι

1 κουτ. φρέσκο πιπέρι

1 1/2 – 2 φλιτζάνια ζεστό νερό (αρκετό για να καλύψει ακριβώς τις πατάτες)

Προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις πατάτες σας σε ένα βαθύ ταψί που είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλες τις πατάτες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρεμμύδι την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια καλά. Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό για να καλύψετε μόνο τις πατάτες και δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι.
Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο σας φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρις ότου οι πατάτες είναι τρυφερές και τραγανές από πάνω (δεν θα πρέπει να υπάρχει νερό, μόνο σάλτσα).
Σερβίρετε με μπριζόλα, ψητό χοιρινό ή, ψητά κρέατα // λουκάνικα και με το κόκκινο κρασί (Merlot, Syrah, Xinomavro).

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Με Βίδες Και Σάλτσα Γιαουρτιού Μουστάρδας
Επόμενο άρθροΚλασικό φαγητό του κυριακάτικου αλλά και του καθημερινού τραπεζιού