Πατατοκεφτέδες με ζαμπόν

Συστατικά:

1 κιλό πατάτες
100-150 gr ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κρόκοι αυγών
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
λάδι για τηγάνισμα
ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο

Παρασκευή:

1. Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ ή χρησιμοποιούμε πατάτες που έχουν ψηθεί προηγουμένως. Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους και το τηγανίζουμε σε τηγάνι χωρίς λάδι.
Προσθέστε το ζαμπόν, τους κρόκους των αυγών στις πατάτες που έχουν κρυώσει, αλατοπιπερώστε όπως θέλετε.


Προσθέστε αλεύρι όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί ένα λείο, απαλό μείγμα.
2. Πλάθετε τη ζύμη της πατάτας και του ζαμπόν σε κορμό  και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε φέτες πάχους περίπου 1-1,5 εκ.

3. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανήτες σε μέτρια θερμοκρασία, φροντίζοντας να μην καούν απότομα.
4. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.
Σερβίρουμε με γιαουρτι, μαγιονέζα ή σαλάτα.

Πηγή: coolinarika.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας ακόμη αυτή τη συνταγή

Πατατοκεφτέδες με γέμιση

Πατατοκεφτέδες με γέμιση

Ζύμη χωρίς αλεύρι: εύκολη, νόστιμη, πλούσια😋
Πατατοκεφτέδες με γέμιση μπορούν να φτιαχτούν με κάθε είδους γέμιση, θα είναι νόστιμοι και ορεκτικοι με κάθε τρόπο.

✅Υλικά:

Πατάτες, 1 κιλό,
μπούτι κοτόπουλου ζαμπόν 90 γραμμάρια ή μπέικον,
μοτζαρέλα ή μυζήθρα, 120 γρ.
Παρμεζάνα, 3 κουταλιές της σούπας,
αλάτι, πιπέρι, φρυγανιά.

✅Μαγείρεμα:

Βράστε τις πατάτες αφήστε τις να κρυώσουν, ξεφλουδίστε τις και στη συνέχεια πολτοποιήστε.
Προσθέστε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα στον πουρέ – βάλτε ανάλογα με το γούστο σας, ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον, αλατοπιπερώστε το.
Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενής το μείγμα.
Σχηματίστε του πατατοκεφτέδες τοποθετώντας στη μέση ένα κομμάτι μοτσαρέλα, καλύψτε το με φρυγανιά και βουτήξτε το σε χτυπημένα αυγά.
Τηγανίστε σε φυτικό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Είναι πολύ τρυφεροί και νόστιμοι και μπορείτε να τα περιχύσετε με λιωμένο βούτυρο ή να τα σερβίρετε με γιαουρτι, σπιτικές σάλτσες και τζατζίκι.

👉 Σπιτικές συνταγές

Προηγούμενο άρθροΜυρμηγκάτο…με άρωμα και γεύση πορτοκαλι, βανίλια, σοκολάτα, κακαο…
Επόμενο άρθροΣφολιάτα με μελιτζάνα και τυρί