Πατατομπιφτέκια με κιμά και τυρί

Υλικά

Πατάτα – 800-900 g
Κιμάς – 600 g
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Τυρί κεφαλογραβιέρα – 200 g
Αυγά – 2 τεμ.
Αλάτι – για γεύση
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
μαϊντανό – για γεύση
Φυτικό λάδι – για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ας κάνουμε πρώτα τη γέμιση.
Η γέμιση ετοιμάζεται πολύ εύκολα.
Κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους.
Τηγανίζουμε το κρεμμύδι σε φυτικό λάδι μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τον κιμά στο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στον κιμά με τα κρεμμύδια. Αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και κρυώνουμε.
Η γέμιση είναι έτοιμη.

Ετοιμάζουμε τα υλικα για την πατάτα.
Τρίβουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο τρίφτη. Στύβουμε πολύ καλά τις τριμμένες πατάτες (μέσω μιας πετσέτας).
Τρίβουμε το τυρί σε ένα μεγάλο τρίφτη.
Ανακατεύουμε τις πατάτες με τα αυγά και το μισό τυρί. Προσθέστε επίσης αλάτι (προσοχή αν το τυρί σας είναι αλμυρό) και πιπέρι.
Ανακατεύουμε.

Πάρτε ένα μικρό μπολακι και καλύψτε τον πάτο και τα πλαϊνά με μεμβράνη.
Βάζουμε 2 κ.σ. απο το μειγμα πατατας το απλωνουμε μεσα στο μπολάκι κανοντας με ένα κουτάλι μια γουβα σχηματίζοντας μια “τσέπη”.
Βάζουμε στον πάτο λίγο τυρί και 2 κ.σ. κιμά με κρεμμύδια. Πατάμε με ένα κουτάλι.
Προσθέστε ακόμη 1 κ.σ. μια κουταλιά μάζα πατάτας, σκεπάζοντας τη γέμιση.
Ανασηκώνουμε τις άκρες της μεμβράνης και την τυλίγουμε σχηματίζοντας μπαλάκια πατάτας, όπου στο κέντρο θα υπάρχει κιμάς με τυρί.

Αυτό το κάνουμε με όλη τη ποσοτητα της πατάτας και τον κιμά.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη, βάζουμε τις μπάλες πατάτας σε ένα ταψί και τη στέλνουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε το κρέας σε πουρέ πατάτας στο φούρνο σε θερμοκρασία 180-200 βαθμών για 35-40 λεπτά.
Το κρέας σε πουρε πατάτας είναι έτοιμο. Έγινε νόστιμο και ενδιαφέρον, συνιστώ να το δοκιμάσετε!

Προηγούμενο άρθροΛουλουδάκια Γεμιστά
Επόμενο άρθροΤρίγωνα Πανοράματος Ονειρικά