Πατατόπιτα με κοτοπουλο με μανιτάρια

Σήμερα έφτιαξα μια ανοιχτή πίτα, αλλά όχι με φύλλο, αλλά με πατάτα.
Πολύ νόστιμη, χορταστική και απλή, οπότε θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή.

Υλικά

Βάση πατάτας:
1 κιλό πατάτες
100 γραμμάρια σκληρού τυριού
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (γεμάτη με μια τσουλήθρα)

Γέμιση:
600 γρ μανιτάρια
200 γρ φιλέτο κοτόπουλου
1-2 κρεμμύδια
Λάδι για τηγάνισμα
150 γρ κρέμα γάλακτος
2 αυγα
100 γρ σκληρό τυρί (50 γρ στη γέμιση, 50 γρ τριμμένο στο τέλος του ψησίματος)
Πιπέρι, αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις βράζουμε σε πουρέ, προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το αλεύρι και ζυμώνουμε. Λιπάνετε τη φόρμα με λάδι, απλώστε τη ζύμη, σχηματίστε τα και τα πλαϊνά σαν τάρτα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους, τηγανίζουμε. Προσθέστε τα μανιτάρια και τηγανίστε μέχρι να είναι έτοιμο. Αφήνετε να κρυωσουν.

Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λωρίδες, και μετά σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Κυριολεκτικά λίγα λεπτά. Αφληστε να κρυωσει λίγο .
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το τυρί. Πρόσθεσε ΑΛΑΤΙ και πιπερι για ΓΕΥΣΗ.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε όλα μαζί. Μπορείτε να ψιλοκόψετε τα χόρτα – δεν είχα 😊.
Αδειάζουμε τη γέμισή μας στη φόρμα που σχηματίζει η ζύμη και στον προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 45-55 λεπτά. 10 λεπτά πριν το τέλος τρίβουμε από πάνω το τυρί και ανάβουμε το γκριλ.
Το άφησα στο φούρνο μέχρι να κρυώσει ο φούρνος. Στη συνέχεια το βγάζετε από τη φόρμα και το γεύεστε!

Νόστιμο!

Προηγούμενο άρθροΤούρτα κορμός κατσαρόλας
Επόμενο άρθροΠιτάκια. Πω πω, πολύ εύκολη ζύμη!