Πατατόπιτες σαλιγκάρι

Συστατικά

1κγρ πατάτες
1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμενη
1/2 φλιτζάνι τυρί τεμαχισμένο (μοτσαρέλα, γκούντα κλπ)
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό χτυπητό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουτ. Σούπας κρεμμυδιού
1 κουτ. Σούπας σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 πακ. φύλλο κρουστας
σουσάμι για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C και ξεπαγώστε πλήρως τη ζύμη για τα φύλλα.
Βράζετε τις πατάτες και τις λιωνετε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
Προσθέστε το τυρί, φέτα και μπαχαρικά στο μπολ και ανακατέψτε.
Προσθέστε το γάλα και το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν τα πάντα.
Λιπάνετε το κατώτατο σημείο και τις πλευρές ενός στρογγυλού ταψιού – π.χ. Διάμετρος 35εκ.
Ξετυλίξτε τη ζύμη από το πλαστικό μανίκι και τοποθετήστε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και βουρτσίστε με ελαιόλαδο. Απλώστε λίγο από την γέμιση, κάνοντας μια λωρίδα στην άκρη της μεγαλύτερης πλευράς του φύλλου και κυλήστε σε ένα «λουκάνικο». Στη συνέχεια, σχηματίστε ένα “σαλιγκάρι” και τοποθετήστε το στο ταψί.
Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, τοποθετώντας τα ρολλάκια στο ταψί.
Περάστε την επιφάνεια των πιτών με λίγο γάλα και ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε λίγο σουσάμι από πάνω.
Ψήστε για μια ώρα, μέχρι να χρυσήσει και να είναι τραγανή.

ΠΗΓΗ: greekscookbetter.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ Πορτοκαλιού με μέλι
Επόμενο άρθροΔροσερή Πατατοσαλάτα