Πατατότυροπιτες

Είναι απίστευτα νόστιμες! Της Ερωτεύτηκα…

✅Προϊόντα:

Γάλα (ή νερό) – 0,5 λίτρα
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλεύρι – 4 φλιτζάνια
Μαγιά στεγνή. – 10 γρ. (συνιστώμενη δόση ανά φακελάκι μαγιάς)
Πατάτες – 1 κιλό
Κρεμμύδι (μέτριο) – 2 τεμ
Τυρί φέτα – 600-700 γρ
Αλάτι (για γεύση)
Φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο (για επάλλειψη) – 50 γρ

✅Μαγείρεμα:

1. Αραιώστε το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ζεστό γάλα και περιμένετε μέχρι να σχηματιστεί αφρός.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη μαγια μας. Ζυμώνουμε τη ζύμη και προσθέτουμε φυτικό λάδι στο τέλος
(η ζύμη είναι μάλλον κολλώδης πριν προσθέσουμε το λάδι).
3. Αφαιρούμε όλη αυτή την ζυμη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Περιμένουμε περίπου 40 λεπτά, μετά «ζυμώνουμε» τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά.

4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Προσθέστε τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένο κρεμμύδι στον πουρέ πατάτας, αλάτι, ανακατέψτε καλά και σχηματίστε τρεις μπάλες.
5. Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει για δεύτερη φορά, σχηματίζουμε και τρεις μπάλες από αυτήν, στη συνέχεια, παίρνουμε μια μπάλα ζύμης, ανοίγουμε έναν κύκλο, βάζουμε μια μπάλα πατάτας στη μέση
6. Παίρνουμε τις άκρες της ζύμης και φτιάχνουμε ένα σακουλάκι.Σε ένα ταψί πασπαλισμένο με αλεύρι ξεκινάμε να μετατρέπουμε αυτό το σακουλάκι σε πιτα από το κέντρο και φροντίζουμε να κάνουμε μια τρύπα μέσα για να βγαίνει αέρας.

7. Το αφήνουμε λίγο να σταθεί και το στέλνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 C – στο κάτω ράφι, μετά στο πάνω, για να ροδίσει το πάνω μέρος.
8. Βάλτε την έτοιμη πίτα σε ένα ταψί και αλείψτε με βούτυρο. Βάζουμε την επόμενη από πάνω και επίσης αλείφουμε με βουτυρο.

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ: Наталья Волкова

Προηγούμενο άρθροΣυκωτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά
Επόμενο άρθροΈνα γλυκακι ελαφρύ χωρίς ζαχαρη (σαν τσιζ κεικ)