Πατόπιτα στο τηγάνι

Απαραίτητα προϊόντα
1 κιλό πατάτες
200 g τυριού
2 αυγα
50 g βούτυρο
1 κουτ αλάτι
10 κουταλιές της σούπας. λάδι

Εκτέλεση

Οι πατάτες πλένονται και ξεφλουδίζονται.
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Βάζουμε σε κόσκινο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
Πιέζονται καλά με τα χέρια για να στραγγίσουν το νερό τους.
Στη συνέχεια, βάλτε σε ένα μπολ. Προσθέστε χονδροκομμένο τυρί και αυγά. Ανακατέψτε καλά.
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και βάζουμε το μείγμα στο τηγάνι. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια τοποθετείται ένα πιατο πάνω του και η πατατόπιτα αναποδογυρίζεται.
Έτσι, το πάνω μέρος του τοποθετείται στο ίδιο τηγάνι για να ψηθεί, ρίχνοντας το υπόλοιπο λάδι.
Τηγάνισμα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά, αλείφοντας με βούτυρο την πάνω πλευρά.
Το τηγάνισμα συνεχίζεται σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά, ενω απλώνεται με βούτυρο.
Έτσι, η πατατόπιτα σερβίρεται ζεστή.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτές Πατάτες με λευκή σάλτσα και μπέικον
Επόμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με κιμά και ρύζι με μία απίστευτη σάλτσα