Ρολάκια κιμά

Συστατικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 κιλό κιμα μοσχαρίσιο η ανάμεικτο
1 φλιτζάνι φρέσκο ​​τριμμένο ψωμί
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλατοπίπερο
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Κατευθύνσεις:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βάλτε όλα τα φύλλα ζύμης στο πάγκο σας.
Ανακατέψτε το κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό – αυτό διατηρεί τα ρολά του κιμά υγρά.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και 2 κουταλιές γάλα σε ένα μικρό μπολ.
Γεμίστε μια μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής (χωρίς ακροφύσιο) με το μείγμα και κάνετε μια μεγάλη γραμμή με το μειγμα στη μεγάλη άκρη της ζύμης, περίπου 1 εκ από την άκρη.
Τυλίξτε και σφραγίστε την εσωτερική άκρη με λίγο από το μείγμα αυγών.
Κόψτε κάθε ένα από αυτά τα ρολά σε κομματια 5 εκ. Τρυπήστε κάθε ρολό μερικές φορές με ένα πιρούνι. Επαναλάβετε αυτό μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη και το μείγμα. Βουρτσίστε από πάνω τα ρολά με το μείγμα αυγών.
Τοποθετήστε στο φούρνο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Μειώστε τη φωτιά στους 190 και μαγειρέψτε για 20 λεπτά ακόμη.

πηγή: taste

Προηγούμενο άρθροΨητές Φράουλες σε ένα πηχτό σιρόπι
Επόμενο άρθροΗ πιο δροσερή λεμονόπιτα με βελούδινη σαντιγί