Πεντανόστιμες Σουπιές με Αρακά

 

ΥΛΙΚΑ :

 1 κιλό σουπιές
 500 γρ. αρακά
 400 γρ. φρέσκια ντομάτα ή κονκασέ
 1 γεμάτο κουταλάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 αλάτι
 1 κ.γ. πάπρικα
 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά, ξεκινήστε με τον καθαρισμό της σουπιάς. Αφού την καθαρίσετε και την πλύνετε, την κόβετε σε δαχτυλίδια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις σουπιές περίπου 10 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το κρεμμύδι, σοτάρετε για ακόμα 2 – 3 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί, περίπου σε τρία λεπτά, ρίχνετε την ντομάτα, την πάπρικα και τον άνιθο.
Αφήνετε την σάλτσα να βράσει λίγα λεπτά και προσθέτετε τον αρακά, το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 25 – 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι σουπιές και ο αρακάς. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Οι σουπιές με τον αρακά είναι έτοιμες για το τραπέζι σας!!

 

ΠΗΓΗ: misya.info

Προηγούμενο άρθροΛαδοκούλουρα
Επόμενο άρθροΠέννες με γαρίδες και σπανάκι…Νηστίσιμη