Τσακιστές Πατάτες

Υλικά

650 γρ πατάτες baby
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καγιέν /προαιρετικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μία κατσαρόλα βάζουμε μέσα τις πατάτες τις πλένουμε καλά στο νεροχύτη μας.
Στη συνέχεια τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, εφόσον το τσεκάρουμε με το πηρούνι μας ότι είναι μαλάκες τότε σβήνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε και τις στραγγίζουμε.
Μετά τις ξεφλουδίζουμε με το χέρι τις βάζουμε σε ένα πιάτο αλατίζουμε, ρίχνουμε το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το λάδι και από πάνω το λιωμένο βούτυρο και τέλος το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να καλυφθούν όλες από το μείγμα.

Σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με μία λαδόκολλα βάζουμε μία μία τις πατάτες και με μία ξύλινη κουτάλα τις πατάμε ελαφρά να τη ισιώσουμε χωρίς να τις διαλύσουμε στο τέλος με τη σάλτσα που έχει μείνει στο μπολ με ένα πινέλο τις αλείφουμε από πάνω.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά
Τις βγάζουμε από το φούρνο τις βάζουμε σε ένα δίσκο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολη Τυρόπιτα με μπισκοτένια ζύμη
Επόμενο άρθροΛαδοραβανί Αμφιλοχίας: Μια γλυκιά εμπειρία γεμάτη παράδοση!