Γεμιστή ψητή Πατάτα

Συστατικά:

4 πατάτες μεγάλου μεγέθους
1-2 κ.σ. λάδι
4 κ.γ. βούτυρο
2 αυγά
1/2 ποτηρι του νερού γάλα
1 μπολ τριμμένο τυρί τσένταρ
αρκετό αλάτι, παπρικα, νιφάδες πιπεριού, θυμάρι

Για απο πάνω:
4 κ.γ. βούτυρο
τριμμένο τυρί cheddar
πάπρικα
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Αλειφουμε με φυτικό λάδι όλες τις πατάτες γύρω γύρω με μια βούρτσα.
Ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι το πηρουνι να καρφώνετε
εύκολα.
Κόβετε ένα λεπτό στρώμα από πάνω και αδειάζουμε με ένα κουτάλι του γλυκού τις πατάτες εσωτερικά και βάζουμε όλο το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μπολ.


Ρίχνουμε 1 κγ βουτυρο μέσα σε καθε πατάτα και αφήνουμε να λιώσει και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και χτυπάμε με συρμα χειρός.
Προσθέτουμε το τσενταρ αλάτι πιπέρι πάπρικα, θυμάρι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε μέσα στο υγρό μείγμα σταδιακά τις πατάτες απο το μπολ

 

και τα ανακατεύουμε σε ένα υγρό πουρέ.


Γεμίζουμε τις πατάτες στο ταψί με τον υγρό πουρέ και απο πάνω βαζουμε 1 κγ βουτυρο
Βάζουμε να ψηθεί για 15 λεπτά.


Τέλος βάζουμε απο πάνω τυρι τσεντερ

και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά βγάζουμε
και πασπαλίζουμε με πάπρικα και  μαιντανό και ετοιμεςςςςςςςςςςςςς

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΤα υπέροχα ανατολίτικα κουλουράκια Μπαχαρικών…η γεύση τους θεική
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα φούρνου….θα την φτιάχνετε πάντα