Δείτε Επίσης: Κοκινιστό Μοσχαράκι με Μελιτζάνες | Καλοκαιρινό Τουρλού Τουρλού

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις εύκολα ένα πεντανόστιμο σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές!

Σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές!

Υλικά

1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
400 γραμ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μπουκιές
1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες, αφού τις έχετε πλύνει και στεγνώσει, και με το μισό λάδι τις τηγανίζετε ελαφρά σε ένα μεγάλο τηγάνι για να μαλακώσουν.
Τις βγάζετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε στην άκρη.
Συνεχίζετε με τις μελιτζάνες, τις οποίες μετά αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Καθαρίζετε το τηγάνι, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και την μελιτζάνα και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε τις ντομάτες, προσθέτετε τον πελτέ και τρίβετε στην βάση του τηγανιού.
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Προσθέτετε ελάχιστο νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πήξει η σάλτσα.
Τα τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα δένουν τέλεια με τη σάλτσα από τις γλυκιές πιπεριές και τη ντομάτα.
Σερβίρεται με φρέσκο ψωμί και ωραία πικάντικη φέτα. Ιδανικό φαγητό για βουτιές.

Σπεντσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές

Δείτε Επίσης: Κοκινιστό Μοσχαράκι με Μελιτζάνες | Καλοκαιρινό Τουρλού Τουρλού
Προηγούμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με σάλτσα και πουρέ πατάτας
Επόμενο άρθροΓεύσεις που αγκαλιάζονται: Ζουμεροί κεφτέδες με πατάτες και μανιτάρια