Τηγανιά πρόβια

Υλικά

100 ml Λάδι
1 κιλό αρνί
3 ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα τζίντζερ
2-3 πιπεριτσες πρασινες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
500 ml Νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το τζίντζερ και την πάστα σκόρδου και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά
Προσθέστε το αρνί και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρεας (Δείτε σημείωση 1)
Προσθέστε το νερό και στη συνέχεια σκεπάστε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρεας κατά 80% και να φυγει το μεγαλύτερο μέρος του νερού.

Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και προσθέστε τις με το κεφάλι προς τα κάτω στο τηγάνι, στη συνέχεια καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά 
Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να αφαιρέσετε τη φλούδα της ντομάτας
Μόλις αφαιρέσετε τη φλούδα, πολτοποιήστε τις ντομάτες.
Προσθέστε τις πιπεριες, αλάτι και μαύρο πιπέρι και μαγειρέψτε για 15 λεπτά
Όταν το λάδι έχει χωριστεί τότε είναι έτοιμο
Σερβίρετε αμέσως με μια φέτα σπιτικού ψωμιού και απολαύστε!

Τηγανιά πρόβια

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό.
Επόμενο άρθροΜεξικάνικη τορτίγια: η συνταγή είναι απλή και δελεαστική!😋🔥