Πεϊνιρλί σπιτικό 

Υλικά

– 1 κ.σ. μαγιά στιγμής – 1 κ.σ. ζάχαρη
-420 γρ. αλεύρι Κούλα
-180 γρ. χλιαρό νερό
-60 γρ. χλιαρό γάλα
-30 γρ. λιωμένο βούτυρο
– 1 κ.γ. αλάτι
για τη γέμιση
-200 γρ. gouda τριμμένη
-130 γρ. παριζάκι σε κομμάτια -1 αυγό

Μέθοδος Εκτέλεσης

1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι Κούλα, το λιωμένο
βούτυρο, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά στιγμής, το αλάτι και ζυμώνουμε για περίπου 7′.
2. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.

3. Σε άλλο μπολ βάζουμε το gouda, το παριζάκι, το αυγό και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Μόλις διπλασιαστεί η ζύμη, την αδειάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε ελαφρώς.
5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και φτιάχνουμε 4 μπάλες.
6. Τις σκεπάζουμε με πετσέτα και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 20′.
7. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα, πλάθουμε τα πεϊνιρλί μας σε σχήμα βάρκας και γεμίζουμε με το μείγμα τυριών-αλλαντικών.

8. Βάζουμε τα πεϊνιρλί σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για περίπου 15′.
9. Μόλις ψηθούν αλείφουμε τις άκρες με λιωμένο βούτυρο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗΜαρια Ροβιθακη
Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη
Επόμενο άρθροΡολό με μαρμελάδα και κρέμα…δοκιμασμένη συνταγή στο χρόνο