Πηλιωρίτικο αρνί με ρύζι και χόρτα στο πήλινο

Υλικά

περίπου 1,5 κιλό αρνί (το δικό μου είναι χωρίς κόκαλα, μπαίνει με κόκαλα, ακόμα και ολόκληρο μπούτι)
1 φλιτζάνι ρύζι (η κούπα έχει χωρητικότητα 250 ml)
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια σπανάκι
2 κλωναράκια φρέσκο σκόρδο
5-6 κλαδάκια φρέσκιας μέντας (ή 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη)
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
χυμό από 1/2 λεμόνι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
4-5 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια (το δικό μου είναι χωρίς κόκαλα) και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, πάπρικα, χυμό από λεμόνι και 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να απορροφηθεί.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε σε λάδι το άσπρο μερος από 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκόβουμε το πρασινο μέρος και το αφήνουμε στην ακρη), μετά ριχνουμε το ρύζι, τηγανίζουμε το ρύζι, το σπανάκι ψιλοκομμένο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ​​φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο.

Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό και αλατοπίπερο κατά βούληση και τα κλωναράκια φρέσκο ​​δυόσμο.
Βάζω το μισό ρύζι στο πηλινο ή σε ταψί μετά το μισο κρέας, μετά το ρύζι και ξανά και το κρέας.

Νερό στο κρέας, περίπου 1-1,5 φλ. Στους 220 βαθμούς για 30-40 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο, μου πήρε άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με ρύζι ανάποδο ❗ Όλοι θα ζητήσουν τη συνταγή σου
Επόμενο άρθροΚαρβελάκια ψωμιού αρωματισμένα με ρίγανη, δεντρολίβανο και σπόρους μάραθου 😋