Συστατικά

1 κεσεδάκι πράσινες ελιές (καλά στραγγισμένο)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινες νιφάδες πιπεριού (περισσότερο αν σας αρέσει πραγματικά πικάντικο)

Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι, θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις στραγγισμένες ελιές και τις ανακτεύουμε με το λάδι. Σοτάρετε για 3-5 λεπτά ή έως ότου αρχίσουν να καφετίζουν και να “ζαρώνουν”.
Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι. Ανακατέψτε να πάρουν άρωμα. Συνεχίστε να σοτάρετε τις ελιές και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τις νιφάδες του κόκκινου πιπεριού, περίπου 1 λεπτό πριν βγάλετε τις ελιές από το τηγάνι.

Απολαύστε τες ζεστές ή κρύες! Μου αρέσουν και οι δύο τρόποι. 🙂
Βάλτε στο ψυγείο αν μείνουν στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Είναι υπέροχες για ένα σάντουιτς ή σαλάτα.
Σημειώσεις συνταγής
Χρησιμοποιήστε στη διακριτική σας ευχέρεια το σκόρδο και το κόκκινο πιπερι στο τηγάνι ανάλογα πόσο πικάντικες θέλετε.

ΠΗΓΗ: www.instrupix.com

Προηγούμενο άρθροΕύκολa μακαρόν καρύδας
Επόμενο άρθροΕύκολο χωρίς ψήσιμο cheeseCake με καραμέλα