Πικάντικη Τηγανιά με πατάτες

Απλώς είναι μια από τις καλύτερες τηγανιές! Είναι μια απλή συνταγή και την ετοιμάζω πάντα με μεράκι όποτε θέλω να έχω κάτι καλό και γρήγορο στο μεσημεριανό γεύμα. Απαιτεί απλά υλικά που είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.

Συστατικά

▪️500 γρ χοιρινό μπούτι ή λαιμό (αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χοιρινή μπριζόλα, χοιρινή σπάλα)
▪️800 γρ κόκκινες πατάτες ή κανονικές
▪️5 σκελίδες σκόρδο
▪️1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
▪️1 κουταλάκι του γλυκού ματζουράνα ή ριγανη
▪️1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
▪️1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
▪️αλάτι για γεύση
▪μαϊντανός κομμένος
▪️νερό ή ζωμό βοδινό ή ζωμο λαχανικών
▪️3-4 κουταλιές της σούπας λάδι

Προετοιμασία

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε. Κόβουμε το ξεφλουδισμένο σκόρδο σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες. Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους 2×2 εκ. και το προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ασπρίσει το κρέας.
Καρυκεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα και μαντζουράνα. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με 250-300 ml κρεατόσουπα (αν δεν έχουμε κρεατόσουπα χρησιμοποιούμε νερό) και προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο κομμένο σε φέτες.

Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να καρφώνετε ελαφρά με ένα πιρούνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε από καιρό σε καιρό λίγη σούπα ή νερό μέχρι να ψηθεί το κρέας. Όταν το κρέας ήδη τρυπιέτε εύκολα με ένα πιρούνι, μην προσθέσετε σούπα ή νερό και αφήστε το να τηγανιστεί ελαφρά.
Όσο ψήνεται το κρέας, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2×2 εκ. Τηγανίζουμε σε λάδι και αφαιρούμε σε χαρτοπετσέτα. Τις πατάτες έτσι τηγανισμένες και στραγγισμένες τις αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι που ετοιμάσαμε το κρέας,
τις ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο πράσινο μαϊντανό ή ψιλοκομμένη μαντζουράνα ή ρίγανη.

Καλή όρεξη !

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά hotdogs
Επόμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες Ρόδου