Πιλάφι ανατολίτικο με βραστή γλώσσα μοσχαρίσια.

Υλικά για το πιλάφι:

1 φλυτζανι μεγάλο ρύζι τύπου Αμερικης η γλασέ 1/2 φλυτζανι κριθαράκι
Αλάτι,
πιπέρι,
2 γεμάτε κ.σ φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ ελαιόλαδο
3 – 3 1/5 ποτήρια νερού ζεστό νερό
1/2 κυβο ζωμό κότας
2-3 ολόκληρους σπόρους κακουλέ (προαιρετικά)
Λίγες σταφίδες

Πως θα το κάνουμε:

Αν χρησιμοποιήσετε ρύζι γλασέ θα το ξεπλένετε καλά. Αν βάλετε τύπου Αμερικής δεν χρειάζεται.
Ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το κριθαράκι και το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ωσπου να γίνει ξανθό,
κατόπιν το ρύζι και ανακατεύουμε μια δυο φορές να τσιγαριστεί ελαφρά.
Έχουμε δίπλα μας το ζεστό νερό με το κύβο μέσα και με προσοχή ρίχνουμε στην κατσαρόλα ώσπου να καλυφθεί το ρύζι και ανακατεύουμεσυνεχώ. Ρίχνουμε και τις σταφίδε, το κακουλε ξει κλείνουμε το καπάκ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να έχει μαλακώσει (all dente) το ρύζι. Όταν δούμε ότι έχει ψηθεί αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και τοποθετούμε το καπάκι.
Σερβίρουμε ζεστό με κομμάτια βραστή γλώσσας.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου
Δείτε Περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ:

Ηelena’s Greek cooking

Προηγούμενο άρθροΠοιά Συνταγή θα θέλατε για το Τραπέζι των Χριστουγέννων ;
Επόμενο άρθροΓρήγορη και Νόστιμη Κιμαδόπιτα