Πιλάφι με μελωμένο μοσχαράκι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

650-700γρ μοσχαρίσιο κρέας (χτενι), κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
2 έως 3 καρότα μεσαίου μεγέθους, σε κύβους
8 έως 10 μικρά σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρεβίθια, στραγγισμένα
4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή νερό
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 φλιτζάνι ρύζι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αλατίστε το κρέας. Προθερμάνετε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια / υψηλή φωτιά και προσθέστε μία δόση ελαιόλαδου. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε και τσιαγαρίστε το κρέας μέχρι να γίνει σκούρο καφέ χρώμα. Αφαιρέστε το κρέας και προσθέστε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Επιστρέψτε το κρέας στο τηγάνι και προσθέστε το ζωμό, τα καρυκεύματα και ανακατέψτε όλα μαζί. Σκεπάστε, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μόλις ψηθεί το κρέας για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε τα ρεβυθια. Ρίξτε το ρύζι πάνω από το κρέας και το ζωμό. ΜΗΝ ανακατεύετε το ρύζι και το κρέας μαζί, απλώς ρίχνετε το ρύζι σε ένα ομοιόμορφο στρώμα πάνω από το κρέας και το τακτοποιείτε έτσι ώστε να βυθίζεται κάτω από το ζωμό. Ρίξτε φρέσκο ​​αλεσμένο μαύρο πιπέρι,καλύψτε και συνεχίστε να μαγειρεύετε σε μέτρια / χαμηλή φωτιά. Μην ανακατεύετε το ρύζι κατά τη διάρκεια του
μαγειρέματος (μην ανησυχείτε, δεν θα καεί!).
Ανακατέψτε το ρύζι και το κρέας μόλις το μαγείρεμα ολοκληρωθεί.

 

ΠΗΓΗ tatyanaseverydayfood.com

Προηγούμενο άρθροΤρίγωνα με Κρέμα Γαλακτομπούρεκου
Επόμενο άρθροΜπισκοτένια κουλουράκια λεμονιού