Μαμαδιστικο βελούδινο κέικ πορτοκαλιού

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα 2 πορτοκαλιών
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Πως θα το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180’C βαθμους στον αέρα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν αρκετά. Προσθέτουμε το βουτύρο λιωμένο, τις βανίλιες και χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουτερ ενώ σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το χυμό πορτοκαλιού.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ σε οτι σχήμα θέλουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 20′ λεπτά στους 180’C βαθμούς.Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 160′ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30′ λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε να κάνουμε βασιλόπιτα προσθέτουμε 1 φλ. ελληνικού καφέ αμύγδαλα αλεσμένα και καβουρδισμενα με τη φλούδα.

Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου.

Προηγούμενο άρθροΤσουρεκάκια απίθανα…είναι αφρός
Επόμενο άρθροΚέικ με καρύδι, κρέμα βανίλιας και σοκολάτα…τέτοιο σπιτικό κέικ δεν έχετε φάει ποτέ!