Πιπεριές με τυρί στο φούρνο

Υλικά

7 πιπεριές
Γέμιση:
350 γραμμάρια τυριού
50g κίτρινο τυρί / κομμένο σε κύβους /
2 αυγα
Ανηθο
2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομένο ή λιωμένο
100 γραμμάρια φιλέτο / ζαμπόν /
Σουσάμι

3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
30g βούτυρο
3-4 ντοματίνια
1-2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Μαϊντανός

Εκτέλεση

Πλύνετε και καθαρίστε τις πιπεριές από τους μίσχους και τους σπόρους. Προετοιμάστε τη γέμιση αναμειγνύοντας το τυρί, το κίτρινο τυρί, τοn άνηθο και το σκόρδο. Το αλάτι δεν είναι απαραίτητο, συνήθως το τυρί είναι αλμυρό.

 

Δοκιμάστε τη γέμιση, εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε αλάτι.
Γεμίστε με το μείγμα και “βουτάμε” το πάνω μέρος της πιπεριάς σε σουσάμι. Τακτοποιήστε τα σε ένα ταψί.
Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και τακτοποιήστε κομμάτια ντομάτας και βούτυρο γύρω από τις πιπεριές.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (περίπου 20-25 λεπτά).
Πασπαλίστε το τελικό πιάτο με μαϊντανό.

Για επιδόρπιο τους εφτιαξα μηλόπιτα 
Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπουγάτσα λαχταριστή νόστιμη και εύκολη
Επόμενο άρθροΑφράτα κουλούρια σουσαμιού