Υλικα:

300 γρ γαλα
140γρ ηλιελαιο
1 κ.σουπαςζαχαρη
1 κ. Σουπας αλατι
1 φακελακι ξερη μαγια (8γρ)
200 γρ γιαουρτι
1 αυγο
+ – 900 γρ. Αλευρι γ.ο.χ
Και 1 αυγο για το αλλειμα για τη γεμιση βαζουμε οτι θελουμε…

Εκτελεση:
Ανακατευουμε με συρμα σε ενα μπολ το γαλα, τη μαγια, τη ζαχαρη, το αλατι, το ηλιελαιο και το γιαουρτι και το αυγο. Επειτα ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι ανακατευοντας μεχρι να αρχισουμε να ζυμωνουμε, θα γινει μια ζυμη μαλακη αλλα χωρις να κολλαει στα χερια!!Επειτα αφηνουμε 2 ωρες περιπου να φουσκωσει το ζυμαρακι μας και οταν το βγαζουμε το χωριζουμε σε 16 μπαλιτσες τις οποιες σκεπαζουμε με μεμβρανη, και τις.εχουμε σκεπασμενες μεχρι να δωσουμε σχημα σε ολες!! Το σχημα το κάνουμε οπως δειχνω στις φωτογραφιες!!

Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο περίπου 15 -20 λεπτά!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΤα Μεθυσμένες γλυκιές μπουκίτσες
Επόμενο άρθροΤο γιουβέτσι του Χασάπη