Ζαμπονοπιτάκια

Συστατικά:

1 κιλό αλεύρι σίτου
100 ml ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
15 g μαγιά

Γέμιση
Ζαμπόν
Τυρί μοτσαρέλα

Παρασκευή:

Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ. Πασπαλίζουμε το αλεύρι στο τραπέζι και τοποθετούμε τη ζύμη. Ζυμώστε και αφήστε το να ξεκουραστεί στο τραπέζι. Αφού αυξηθεί η ζύμη, διαιρέστε την σε 4 ίσα μέρη. Ανοιστε το καθένα και κόψτε σε 9 κομμάτια λωρίδες. Βάλτε μια φέτα ζαμπόν, ένα άλλο τυρί μοτσαρέλας και τυλίξτε. Στη συνέχεια, αλείψτε με κρόκο αυγού και πάνω με ρίγανη. Αφήστε τα να φουσκώσουν και μαγειρέψτε στους         200 ° C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Προηγούμενο άρθροΠάστα καραμέλα
Επόμενο άρθροΚαραμελωμένο Κέικ Μπανάνας