Πιταράκια με 3 τυριά

Απαραίτητα προϊόντα:

750 γραμμάρια φύλλα πίτας .
300 γρ λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο

για τη γέμιση:
400 γρ μοτσαρέλα (εγώ χρησιμοποιώ ώριμη μοτσαρέλα τριμμένη)
100 γρ τυρί φέτα
225 γρ τυρί ανθότυρο (στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιώ τυρί κότατζ)
2 αυγά, σπασμένα
4 κ.σ. από πάνω γιαούρτι

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε τα προϊόντα για τη γέμιση και τ ανακατεύουμε καλά. Είναι έτοιμα!

Ξεδιπλώνω κάθε φύλλο ξεχωριστά.
Απλώστε λάδι σε όλη την επιφάνεια.
Βάζω τη γέμιση στη μέση και διπλώνω το φύλλο όπως φαίνεται. Το δίπλωμα εξαρτάται από το σχήμα του φύλλου.


Κανόνες δεν υπάρχουν, το σημαντικό είναι να μην τελειώσει η γέμιση.
Σε κάθε δίπλωμα, αλείφετε την επιφάνεια που προκύπτει με βούτυρο ΄ή λάδι (αυτό είναι σημαντικό, η πίτα αγαπά πολύ λάδι).


Αντί να τοποθετήσετε τη γέμιση μόνο στη μέση της κρούστας, μπορείτε να την απλώσετε στην επιφάνεια αν είναι πιο λεπτή (δεν φτάνει στις άκρες).
Τακτοποιώ τα πιταράκια σε ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Τα αλείφω με λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αερόθερμο για 45 λεπτά περίπου.

Καλή Απόλαυση

Αν η επιφάνεια κοκκινίσει γρήγορα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τελειώνουμε το ψήσιμο. Όταν είναι ζεστά γίνονται τραγανά και όταν κρυώσουν και μείνουν σκεπασμένα για αρκετές ώρες γίνονται μαλακά. Και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ νόστιμα.

ΠΗΓΗ: https://kiflichka.com/

Προηγούμενο άρθροΔροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα με γεύση λεμόνι
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό παντεσπάνι από το τετράδιο της μαμάς!