Πιτούλες τραγανές

Συστατικά:

Αλεύρι – 630 γραμμάρια
Γιαούρτι στραγγιστό – 200 γραμμάρια
Γάλα – 300 γραμμάρια
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο – 20 γραμμάρια
Μπέικιν πάουντερ – 20 γραμμάρια
Λιωμένο βούτυρο – 70 γραμμάρια
Σκόνη σκόρδου – 1/6 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μπορείτε και Μαϊντανό – 2 κουταλιές της σούπας

Μαγείρεμα:

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μεγάλο πιάτο, διαλλυουμε το γιαούρτι (στραγγισμένο από τη σήτα), ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ σε δόσεις και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε τη ζύμη, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα καθαρό πιάτο, προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέστε αλάτι, ανακατέψτε.
Πατάμε λίγο τα μπαλάκια (σχηματίζοντας πίτες) και τα βάζουμε σε τηγάνι.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει.
Λιπάνετε τα έτοιμα κέικ με το μείγμα λαδιού.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Вероника Баликова

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό ψητό με πατάτες και καρότο
Επόμενο άρθροΧοιρινό Μπύρας…μαλακό, ζουμερό και ορεκτικό.