Πιτσάκια

Για τη ζύμη:

400 γρ αλεύρι,
1 κ.σ. αλάτι,
1 κ.γ. ζάχαρη,
1 αυγό (ο κρόκος χωρίζεται για άλειμμα),
3 κουταλιές λάδι,
100 ml γάλα,
100 ml νερό και
1 πακέτο ξερή μαγιά.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Το τυλίγουμε σε ένα πανί και το περιμένουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά.
Αφού ζυμωθεί η ζύμη, παίρνουμε μια ζύμη σε μέγεθος μανταρίνι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
Πλάθω τους κύκλους και γαρνίρω. Γαρνίρω με σπιτική σάλτσα ντοματας, μπέικον, φρέσκα κρεμμυδάκια, ελιές και κίτρινο τυρί.
Αλειφουμε με τον κρόκο του αυγού και τον αφήνουμε στο ταψί για 15 λεπτά στο ταψί να φουσκώσουν σκεπασμένα.
Στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓια τους λάτρεις του κινέζικου στο σπίτι
Επόμενο άρθροΤηγανίτες γιαουρτιού με ζάχαρη άχνη…της γιαγιάς Ευλαμπίας