Πλιγουροκεφτέδες φούρνου

Υλικά

1 κουπα πλιγούρι
1/2 κολοκυθάκι
1 αυγό,
2 κ.σ. αλεύρι,
μαϊντανό και φρέσκο ​​κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
αλάτι,
1/2 γλ κύμινο,
1/2 κγ μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιέν.

Εκτέλεση

Εβρασα το πλιγούρι μέχρι να είναι έτοιμο. Έστιψα και το κρύωσα. Πρόσθεσα το κολοκυθάκι τριμμένο (αλατισμένο και στυμμένο από το νερό), αυγό, αλεύρι, μαϊντανό και φρέσκο ​​κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι, κύμινο, μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιέν.
Τα ανακάτεψα όλα καλά και έπλασα τα κεφτεδάκια. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
Σερβίρεται με σάλτσα τζατζικιού με άνηθο.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτικά κεμπάπ, φαίνονταν νόστιμα και έχουν απίστευτη γεύση.
Επόμενο άρθροΣκαλτσούνια με μια αυθεντική συνταγή από την Κρήτη