Tηγανίτες αφράτες Χωρίς μαγιά

Πλούσιες τηγανίτες στο κεφίρ σαν χνούδι χωρίς μαγιά. Oi πιο νόστιμο που μπορεί να yp;arxoyn. Δεν θα βρείτε μια καλύτερη και ευκολότερη συνταγή! Οι τηγανίτες είναι πολύ απλές στην παρασκευή, αλλά αποδεικνύονται εξαιρετικά νόστιμες. Θα μοιραστώ μαζί σας τις μυστικές μου συμβουλές σχετικά με τον τρόπο επίτευξης αυτού του αποτελέσματος.

Υλικα:

Κεφιρ – 500 ml.
Αυγό – 1 τεμ.
Αλεύρι – περίπου 430 γραμμάρια.
Αλάτι – 0,5 κουτ
Ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας
Βανιλίνη – προαιρετικό.
Σόδα – 0,5 κουταλάκι του γλυκού.
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα.
Μαρμελάδα – για σερβίρισμα.

Εκτέλεση

Θα σας δείξω πως θα φτιάξετε τις ίδιες τηγανίτες
Σε ένα βαθύ μπολ, ρίξτε κεφίρ είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο, το κεφίρ πρέπει να είναι
ζεστό, δηλαδή μπορείτε να το θερμάνετε έτσι ώστε να είναι ελαφρώς ζεστό, αυτό είναι
απαραίτητο διαφορετικά οι τηγανίτες δεν θα είναι τόσο πλούσιες
Προσθέτω ένα αυγό, επίσης, σε θερμοκρασία δωματίου, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο μην βάζετε πολλή ζάχαρη θα είναι αρκετό μια κουταλιά της σούπας έτσι ώστε οι τηγανίτες να μην κάθονται κατά το
ψήσιμο αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη βανιλίνη, να ανακατέψετε τα πάντα με ένα πιρούνι.
Κοσκίνισε μεσα στο υγρό μειγμα σταδιακά αλεύρι και ανακατευουμε τη ζύμη και πρέπει να πάρουμς ένα αρκετά παχύ μειγμα, αυτό είναι μια προϋπόθεση για καλές αφρέτες τηγανίτες
Το τεστ για την ζύμη ότι είναι ετοιμη ειναι ότι δεν πρεπει να πέφτει όλη απο το κουτάλι ή την μαριζ που την ανακατεύουμε


Αυτή ακριβώς η συνέπεια πρέπει να έχειι η ζύμη σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι υγρή αν θέλετε αφράτες τηγανίτες καντίνας

Σε ένα κουτάλι έχω λίγο αλεύρι και προσθέτω μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα και όλα αυτά
τα κοσκινίζουμε μεσα στη ζύμη, ανακατεύουμε για λίγο και μετά από αυτή τη στιγμή
δεν αναμιγνύουμε πλέον τη ζύμη άλλο και την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην ακρη για 15 λεπτα

Πριν από την έναρξη του τηγανίσματος, είναι πολύ σημαντικό να ζεσταίνετε το τηγάνι με αρκετά καλή ποσότητα λαδιού και αυτό είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό σημείο
Απλώνω κυριολεκτικά μια κουταλιά της σούπας ζύμη μεσα στο λάδι, ετοιμάζονται πολύ γρήγορα, βοηθάω με ένα δεύτερο κουτάλι να της βαλω μεσα στο τηγανι .
Μόλις παρουν χρώμα και ψηθούν τις γυρίζω απο την άλλη πλευρά.


Μετα βάλτε τις τηγανίτες στο πλάι τους όρθιες έτσι ώστε να είναι επίσης να ρόδισουν και ενδιαμεσα.


Μόλις είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε χαρτί για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι και να
προετοιμάσετε την επόμενη παρτίδα

Είναι πολύ τρυφερές, υπέροχες, οπότε φτιάχνω τηγανίτες ακριβώς με αυτόν τον τρόπο
Θα το κάνετε ξεκάθαρα όπως είπα, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο εκατό τοις εκατό
θα πετύχετε, θα εκπλήξετε την οικογένειά σας και φίλους

Suscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΝτολμαδάκια Γιαλαντζί με σάλτσα γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΈνα παραδοσιακό αυστριακό κέικ Σοκολάτας με μαρμελάδα