Πολίτικο Σπιτικό Κεμπάπ

Υλικά

κιμάς αρνιού 1,5 κιλό (μπορείτε να προσθέσετε και μοσχαρίσιο κρέας αν έχετε)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χρησιμοποίησα και φρέσκα κρεμμυδάκια,
Μαϊντανός λίγα κοτσάνια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
Ένα ποτήρι γιαούρτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού σουμάκ αν έχετε
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή κόκκινη πιπεριά
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βάζω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το γιαούρτι και τα μπαχαρικά στον πολυκόφτη και τα αλέθω όλα μαζί.


Μαϊντανός και φρέσκο ​​κρεμμύδι κομμένα με το χέρι.
Αναμιγνύετε το κιμα, βρέχετε συνέχεια τα χέρια σας σε κρύο νερό και ζυμώνετε γρήγορα το μίγμα με δυνατές κινήσεις ,ώστε να απλώσει το λίπος παντού και τα αναμιχτούν σωστά τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Αν χρειαστεί προσθέσετε και λίγο τριμμένο πάγοκαι συνεχίσετε το ζύμωμα.

Κατ ‘αρχήν, πρέπει να μείνει όλη τη νύχτα στο ψυγείο, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για αυτό.
Ανάψτε φωτιά μέτρια προς δυνατή. Η απόσταση από την εστία θερμότητας του κεμπάπ δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15-16 εκ., δηλαδή να είναι κοντά στην φωτιά. Παίρνετε ένα κομμάτι από το μίγμα και το «χτίζετε» με προσοχή επάνω στην βέργα χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας.

Πάντα κατά την διάρκεια της διαδικασίας βουτάμε τα χέρια μας παγωμένο νερό.

Ψήνετε τα κεμπάπ ανάλογα με την φωτιά σας και τον τύπο της βέργας που έχετε χρησιμοποιήσει, καθώς και το πάχος τους για 10-12 λεπτά.

Σερβίρετε με πίτες , γιαούρτι, μαϊντανό και ψητές ντομάτες

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ πιο γρήγορη αλμυρή πίτα με λαχανικά, τυρί και μοτσαρέλα.
Επόμενο άρθροΤυρομακαρονάδα