Μυρωδάτο Τας κεμπάπ που πρέπει να δοκιμάσετε!! Μια εξαιρετική συνταγή από Μικρασιάτισσα γιαγιά που θα αγαπήσετε όλοι!!
ΥΛΙΚΑ :

1 ½ κιλό μοσχάρι
4 κρεμμύδια
1 κ.σ. πελτέ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
½ ματσάκι μαϊντανός
δυόσμος
κανέλα
1 φύλλο δάφνης
7 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, το στραγγίζουμε και το σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο και τα ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας, προσθέτουμε το πιπέρι, την κανέλα, τη δάφνη και το μπαχάρι και τα βάζουμε σε ένα σκεύος στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να μαριναριστούν.
Στη συνέχεια, τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι, τον πελτέ και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμισθεί.

Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα ίσα που να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει πολύ μαλακό και να μείνει με τη σάλτσα του. Θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη μέση περίπου του βρασμού προσθέτουμε και το αλάτι. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε ακόμα λίγο ζεστό νερό.

Καλή όρεξη!!
Σερβίρουμε με άσπρο πιλάφι ή πουρέ.
Σημείωση : Μπορεί να γίνει και στο φούρνο με την ίδια διαδικασία σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο και σιγοψήνοντας περίπου 2 έως 2 ½ ώρες.

Προηγούμενο άρθροΡεβανί…μία συνταγή της Γιαγιάς μου από την Αίγυπτο…
Επόμενο άρθροΦανουρόπιτα της Σπεράντζας Βρανά