Πολύ νόστιμο αρνί στιφάδο με κουσκούς.

Και εδώ είναι η συνταγή για στιφάδο:

Υλικά (για 6):

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
● 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● 3 καρότα, ψιλοκομμένα
● 6 πατάτες μικρές, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κύβους
● αλάτι και πιπέρι
● 2,5 κιλά χωρίς μπούτι αρνί, κομμένο σε λίπος, κομμένο σε κύβους
● 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
● ½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα
● 1 ξυλάκι κανέλας
● 1 φύλλο δάφνης
● 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
● 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
● ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
● 6 ντοματίνια δαμάσκηνου κονκασε, κομμένα στη μέση
● 2 ½ φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
● 1 κονσέρβα 425 g ρεβίθια

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C
● Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι
● Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε μία κατσαρόλα.
● Στο τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πατάτες για περίπου 4 λεπτά στο ζεστό λάδι.
● Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
● Μεταφέρετε το μείγμα λαχανικών στην κατσαρόλα.
● Στο τηγάνι προσθέτουμε κι άλλο λάδι αν χρειάζεται και ροδίζουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε.
● Προσθέστε αρνί στην κατσαρόλα.
● Ζεσταίνουμε την κασταρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά


● Προσθέτουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα, το ξύλο κανέλας, το φύλλο δάφνης και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να επικαλυφθούν.
● Προσθέστε τα ντοματίνια και το ζωμό και αφήστε τα όλα να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.
● Βάλτε το σε ένα ταψάκι και τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα (ελέγξτε μέχρι το τέλος για να προσθέσετε νερό ή ζωμό αν χρειάζεται).
● Τώρα ανακατεύουμε τα ρεβίθια, σκεπάζουμε και επιστρέφουμε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.
● Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Alex McCullie

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστά με φασολάκια χλωρά με κρέας
Επόμενο άρθροΠαγωτό Βανίλια με κεράσι…με ένα μυστικό υλικό για να γίνει μαστιχωτό