Πορτοκαλόπιτα.

Υλικά:

3 αυγά
300 γραμμάρια λεπτα φύλλα κρούστας πίτας
120 ml λάδι
200 γρ γιαούρτι
150 γρ ζάχαρη
200ml στυμμένο χυμό πορτοκαλιού (2 μεγάλα πορτοκάλια)
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ/10 γρ ανακατεμένο με 2 κουταλιές αλεύρι
ψιλοτριμμένη φλούδα/πορτοκάλι 1 πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:
200 ml νερό
300 γρ ζάχαρη
200ml στυμμένο χυμό πορτοκαλιού (2 μεγάλα πορτοκάλια)
50 ml χυμό λεμονιού
ψιλοτριμμένη φλούδα/πορτοκάλι μέρος από 1 πορτοκάλι και τη φλούδα του άλλου πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

* Ανοίγουμε τη συσκευασία από τα φύλλα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο
(όσο γίνεται να μην ακουμπάνε μεταξύ τους). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3 ώρες. Είναι έτοιμα όταν θρυμματίζονται εύκολα.

* Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
* Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά και χτυπήστε πολύ καλά 🙂
* Τοποθετούμε στο μείγμα τις τριμμένες φλούδες – όχι όλες μονομιάς, αλλά σιγά σιγά και μετά από κάθε προσθήκη ανακατεύεται.
* Αφήστε να μουλιάσει για περίπου. 30 λεπτά και μόνο μετά ψήνουμε – αδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ο φούρνος προθερμαίνεται στους 180*
* Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά, ή δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγει στεγνή.

* Αφαιρείται από το ταψί, αφαιρείται το χαρτί από το ψήσιμο και επιστρέφεται σε αυτό για το σιρόπι.

Ακολουθεί το σιρόπι 🙂 με την αρχή ζεστό/κρύο. Αν πρόκειται να ρίξετε το ζεστό ακόμα κέικ αμέσως μετά το φούρνο, το σιρόπι πρέπει να γίνει νωρίτερα και να ειναι εντελώς κρύο. Ο άλλος τρόπος είναι να κρυώσει τελείως το κέικ (τουλάχιστον 3 ώρες) και να περιχυθεί με φρέσκο, βραστό σιρόπι.
Συνήθως φτιάχνω τα σιροπιαστά κέικ με τον δεύτερο τρόπο.
Βράζουμε όλα τα υλικα για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει περίπου. 10 λεπτά.
Το σιροπιαστό κέικ αφήνεται για τουλάχιστον 12 ώρες για να απορροφήσει το σιρόπι – στην αρχή φαίνεται σαν να επιπλέει μέσα του 🙂 αλλά μετά το απορροφά.
Επειδή είναι αρκετά γλυκό, μπορείτε να το σερβίρετε με παγωτό, κρέμα γάλακτος ή
σε πολύ ελληνικό στυλ – με στραγγιστό γιαούρτι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:Mariana Dimitrova

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στήθος φιλέτο στη σχάρα
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα Σουφλέ: Πώς να φτιάξετε την τέλεια πίτα