Δείτε Επίσης: Πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο στο χέρι | Κιμαδόπιτα με Πράσο…θα σας τρελάνει αυτή η Πίτα

Γρήγορη Πρασόπιτα με τυρί

Συστατικά:

100 γραμμάρια γιαουρτιού ή κεφίρ γιαουρτιού
100 ml ελαιόλαδου
100 ml γάλα
2 αυγα
2 πακέτα μπέικιν πάουντερ
1/2 κγ Αλάτι,
1 κγ πάπρικα , αποξηραμένο θυμάρι και ρίγανη
περίπου 500 g αλεύρι

Για γέμιση μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε τυρί(γκουντα – τσενταρ – φέτα), ντομάτα, πράσο, σπανάκι και ούτω καθεξής.

Για το άλειμμα

1 κρόκο αυγού για βούρτσισμα
Μαύρο κύμινο και σουσάμι για να πασπαλίσουμε

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, λάδι αυγά και γάλα και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά , μπεικιν και σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε με το σύρμα να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
Τότε προσθέτουμε όποιο συνδυασμό γέμισης θέλετε (εγώ έβαλα πράσο σπανάκι και 100 γρ τυρί τριμμένο γκουντα).
Συνεχίζω να ανακατεύω και συμπληρώνω με αλεύρι για να γίνει πιο σφιχτό το μείγμα εάν το βλέπετε πολύ ρευστό.

(Δεν θα πρέπει να χύνεται από το μπολ αλλά να βγαίνει με την βοήθεια μιας κουτάλας)
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί

και αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο ενός αυγού.


Πασπαλίζουμε με κύμινο και σουσάμι (Άλλες φορές πασπαλίζω με τριμμένη φέτα).
Τοποθετείτε το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου και ψήνετε για 45-50 λεπτά. Αφήνετε 10 λεπτά να χλιάνει, κόβετε και σερβίρετε την πίτα ζεστή ή κρύα.

Δείτε Επίσης: Πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο στο χέρι | Κιμαδόπιτα με Πράσο…θα σας τρελάνει αυτή η Πίτα

ΠΗΓΗ: https://www.youtube.com/watch?v=5yOsTQTJp0Q

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες Παπουτσάκια με πατάτες
Επόμενο άρθροΔίχρωμο κέικ με καφέ Εσπρέσο