Πουτίγκα Καρδίτσας

Υλικα

για την καρυδόπιτα
9 αυγά
9 κ. σούπας ζάχαρη
9 κ. σούπας φρυγανιά
9 κ. σούπας τριμμένο καρύδι και λίγο ακόμη για να ρίξουμε στην επιφάνεια
3 κ. σούπας σιμιγδάλι χοντρό
1 κ. γλυκού κανέλα
1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο
1 φακελάκι μπέκιν
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Σιρόπι για το γλυκό
2 ποτηρια νερο
1,5 ποτηρι ζαχαρη
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 ξυλάκι κανέλας

Για την κρεμα πουτίγκας
1 κιλο γαλα
5 κουταλιες σουπας αλευρι
5 κουταλιες σουπας ζαχαρη
1 αυγό
1 βανίλια

Κεγες(Ιταλικη Μαρέγκα)

7 ασπράδια
2 κουταλιες σουπας ζαχαρη

Σιρόπι για τον Κεγε
100 γρ νερο
500 γρ ζαχαρη

Εκτέλεση

Για το κεικ
Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Στην συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα την φρυγανιά, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέκιν, την βανίλια και το ξύσμα. Ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθούν και στη συνέχεια ενσωματώνουμε την μαρέγκα. Ρίχνουμε το καρύδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι
Τα βαζουμε να βρασουν ολα μαζι, τα αφηνουμε 5 λεπτα απο την ώρα που θα ξεκινισει ο βρασμός.
Σιροπιαζουμε κρύο το σιρόπι ζεστό το γλυκό ή αντίθετα.

Για την κρέμα
Τα βαζουμε σε ενα σκευος ολα μαζι & τα χτυπαμε με το σύρμα μέχρι που να δεσει μια ωραια κρεμα.
Μολις γινει η κρεμα τη ριχνουμε σε ενα ταψί & την σκεπάζουμε με σελοφάν για να μην πιάσει πέτσα.

Κεγες
Χτυπαμε τα ασπράδια με τη ζαχαρη μέχρι να γίνουν μια πολύ ωραια μαρέγκα.
Εχουμε βάλει το σιρόπι μαζι με την ζαχαρη να βράσει μέχρι να φτάσει τους 105 βαθμους.
Αφου εχουμε χτυπήσει τη μαρέγκα, τώρα ριχνουμε κουτάλια κουτάλια το σιρόπι που εχουμε φτιάξει μεσα στην μαρέγκα.

Συναρμολόγηση

Παίρνουνε την κρεμα την βαζουμε σε μια λεκάνη & την χτυπαμε με το μιξερ να αφρατέψει.
Παίρνουμε τον κεγε & ριχνουμε λιγο-λιγο & ανακατευουμε με μια μαριζ να ενωθεί καλα με την κρεμα. Οταν ειναι έτοιμη την ριχνουμε επάνω στο γλυκό μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και κανέλα!!

Προηγούμενο άρθροΝα κάτι εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο από εμένα!
Επόμενο άρθροΟ σπιτικός καθαρισμός του φούρνου κάνει την κουζίνα να λάμπει ξανά