Πράσα με κεφτεδάκια

Τα πράσα με κεφτεδάκια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που συνήθως απολαμβάνεται ως κυρίως πιάτο. Τα πράσα είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και συνδυάζεται αρμονικά με τα κεφτεδάκια από κιμά. Είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Πράσα με κεφτεδάκια είναι μια νόστιμη, θρεπτική και οικονομική επιλογή για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ το αποτέλεσμα είναι ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Υλικα:

1,5 κιλο πρασα χοντροκομμενα, 3/4
ποτηριου ελαιολαδο, 2 κλωνάρια σελινο
1 κσ παστα ντοματας.

για τον κιμα:
700γρ κιμα χοιρινό,
1 κρεμμυδι στο μουλτι,
3 φετες του τοστ στο μουλτι, 1
αυγο
1 κσ ξυδι,
αλατοπιπερο.

Εκτελεση:

Ζυμώνω τον κιμά με τα υλικα του, πλαθω μικρα καφτεδακια και τα αλευρώνω
Σε κατσαρόλα σωταρω τα πασα με το λαδι και προσθετω την παστα ντομάτας σωταρω ακομα λιγο και ριχνω 1 ποτηρι νερο σελινο ψιλοκομμενο, αλατοπιπερο, 1 κσ βεγγετα και μαγειρευω για 30′ σε χαμηλη φωτιά

απλωνω τα κεφτεδακια πανω στα πρασα και συνεχιζω για 30′ ακομα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Φλωρα Χριστου 

Προηγούμενο άρθροΜηλοπιτάκια με Μπισκοτένια Ζύμη
Επόμενο άρθροSuper Αφράτη Σπιτική Πίτσα στο ταψί με ζύμη από Φοκάτσια (Foccacia)