Πίτσα στο ταψί με ζύμη από Φοκάτσια

Η πίτσα με ζύμη Φοκάτσιας είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να κάνετε την πιο Αφράτη Πίτσα σε ταψί στο σπίτι σας. Ξεκινώντας από το μηδέν και μέσα σε μόλις 3 ώρες μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη μοναδική πίτσα. Στη σημερινή συνταγή σας αποκαλύπτω επίσης τα 4 στάδια ωρίμανσης και ξεκούρασης της ζύμης που είναι βασικά για να κάνετε την πιο νόστιμη και μαλακή Πίτσα-Φοκάτσια.

Υλικά

για ζύμη

270ml νερό
400γρ αλεύρι
20ml ελαιόλαδο
15γρ αλάτι
7γρ ξηρή μαγιά

για πίτσα

150γρ Gouda (τριμμένη)
200gr Μοτσαρέλα (τριμμένη)
2 φρέσκα μανιτάρια
300ml σάλτσα ντομάτας
100 gr τυρί Φιλαδέλφεια
200γρ λουκάνικο χωριάτικο καπνιστό
1 φρέσκια ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά

Διαδικασία

Βάζουμε την μαγιά στο αλεύρι
Τοποθετούμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι στο νερό και ανακατεύουμε
Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι
Στην συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα από το αλεύρι και ζυμώνουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας
Στο τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για άλλα 3-4 λεπτά

Συνολικός χρόνος ζυμώματος 12-15 λεπτά
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρησιμοποιούμε γάντι κατά την διάρκεια του ζυμώματος για να μην κολάει η ζύμη στο χέρι μας

ΣΤΑΔΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ

ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μας την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και αυτό είναι
το ΠΡΩΤΟ στάδιο ξεκούρασης.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ανοίγουμε την ζύμη πιέζοντας την ελαφρώς με τα δάχτυλά μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πλάστη) την
κλείνουμε σε σχήμα φακέλου και την ακουμπάμε σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει πιο πριν για να μην κολλήσει και την αφήνουμε εκεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για άλλα 40 λεπτά.

ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού μας με ελάχιστο ελαιόλαδο και τοποθετούμε εκεί την ζύμη.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε εκεί για άλλα 40 λεπτά.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Η ζύμη μας θα είναι εξαιρετικά μαλακή τώρα και με τα δαχτυλά μας την τεντώνουμε ελαφρώς για να καλύψει
ολόκληρη την επιφάνεια του τα ταψιού μας. Σκεπάζουμε με την πετσέτα για άλλα 40 λεπτά και αυτό είναι το τέταρτο και τελευταίο στάδιο ωρίμανσης της ζύμης.

Στη συνέχεια…
Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας την ζύμη για να δημιουργήσουμε μικρές ‘λακουβίσες’
Φτιάχνουμε ένα μίγμα (10ml νερό, 20ml ελαιόλαδο και 5 κ.σ. σάλτσας ντομάτας) και το απλώνουμε ομοιόμορφα στην ζύμη μας. Προσθέτουμε ακόμα λίγη σάλτσα αν το θεωρούμε απαραίτητο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 και ψήνουμε την πίτσα μας στη μέση του φούρνου για 10 λεπτά Έπειτα προσθέτουμε τα υλικά μας ξεκινώντας από την gouda, το λουκάνικο, τις πιπεριές και τις ντομάτες και στο τέλος προσθέτουμε την μοτσαρέλα
Ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι η κρούστα μας να αποκτήσει το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα και τα τυριά μας να λιώσουν ομοιόμορφα. Κόβουμε σε 15 τετράγωνα κομμάτια
Βάζουμε την φιλαδέλφεια σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε ελάχιστα σε κάθε κομμάτι

Καλή Απόλαυση

Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ Pizza Chef Argy

Προηγούμενο άρθροΠράσα με ζουμερά κεφτεδάκια: Η απόλυτη χειμωνιάτικη συνταγή!
Επόμενο άρθροΓεμιστές Μελιτζάνες με μια υπέροχη γέμιση