Η αρβανίτικη πίτα που έθρεψε και μεγάλωσε πολλούς στα δύσκολα χρόνια!
Φτιαγμένη με αγνά απλά υλικά που υπήρχαν σε κάθε σπίτι του χωριού! Αλεύρι, τυρί και λάδι!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι σκληρό
1/2 τυρί φέτα σκληρό
400γρ περίπου λάδι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη προσθέτουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι , έχουμε βράσει νερό να κοχλάζει το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη ( προσοχή μην βάλετε χέρια στο ζυμάρι) μέχρι να μπορεί να ζυμωθεί με προσοχή πάντα πλάθουμε με λάδι ανοίγουμε χοντρό φύλο και τρίβουμε την φέτα προσθέτουμε λάδι. Τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί κουζίνας, χαράζουμε την πίτα και τρίβουμε τυράκι προσθέτουμε λάδι.


Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς πάνω κάτω.
Καλή επιτυχία και καλοφάγωτη !

ΠΗΓΗ: Αργυρώ Καραγιάννη

Προηγούμενο άρθροΠαστιτσάδα…όπως γίνετε πραγματικά
Επόμενο άρθροΚοτοσαλάτα με Πέστο…το αστέρι του τραπεζιού