Πως θα φτιάξετε το πιο μαλακό αρνί στην κατσαρόλα

Υλικά

1 κιλό αρνιού (ωμος ή πόδι)
1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Μισό ποτήρι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κγ ζάχαρη
χυμό λεμονιού
αλάτι + μαύρο πιπέρι + σκόρδο + γλυκια πάπρικα

για τη ζύμη
μισό ποτήρι νερό
1 ποτήρι αλεύρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας μέσα σε ένα μπολ
Ρίχνουμε το λεμόνι + αλάτι + μαύρο πιπέρι + κάντε χαρακιες και βάλτε το σκορδο + γλυκια πάπρικα +
λάδι + ζάχαρη και τρίβουμε μετα απο κάθε υλικό που ρίχνουμε το κρέας με τα χέρια

Στο πάγκο μας ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο νεράκι και φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι

Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και στρώνουμε την βάση της κατσαρόλας
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο

σκεπάζουμε με το καπάκι και σφραγίζουμε


Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 40 – 45 λεπτά.
Το αρνί πρέπει να είναι μαλακό και να πέφτει από το κόκαλο.
Βρέξτε αμέσως την κατσαρόλα γιατί αλλιώς στεγνώνει και η ζύμη είναι δύσκολο να βγει

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές , ρύζι και ένα πολύ ωραίο τζατζίκι

Καλη Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου πάνω σε φύλλο….θα τους ενθουσιάσετε
Επόμενο άρθροΜια άλλη εκδοχή του Ρεβανί!!