Κουλουράκια Κανέλας

Συστατικά:

1 φλιτζάνι βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανη ζάχαρη
1 αυγό, συν 1 κρόκο
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος
1 κρέμα ταρταρ ή 1 κγ λεμόνι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 3/4 φλιτζάνι αλεύρι
Μείγμα ζάχαρης κανέλας
1/4 φλιτζανιού ζαχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και αφήστε το στην άκρη.
Στο κύπελλο του μίξερ σας, στο οποίο είναι προσαρτημένο ο αναδευτήρας, ανακατέψτε το βούτυρο, η ζαχαρη και την κατσανή ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό, τον κρόκο, τη βανίλια, τη σόδα ψησίματος, την κρέμα ταρτάρ ή το λεμόνι, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύετε για 1 λεπτό, αποξεσάζοντας τις πλευρές του μπολ όπως είναι απαραίτητο.
Γυρίστε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέστε αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί την κανέλα και τη ζάχαρη, μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα.
Χρησιμοποιώντας μια καλή κουταλιά της σούπας πάρτε ζύμη και φτιάξτε μια μπάλα. Στη συνέχεια, κυλήστε κάθε μπάλα ζύμης στο μείγμα ζάχαρης κανέλας μέχρι να επικαλυφθεί.
Τοποθετήστε το στο ταψί περίπου 4εκ μεταξύ τους(πιέστε με την παλάμη σας να ισιώσουν). Ψήστε για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας το ταψί στη μέση του ψησίματος.
Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν στο ταψί για 3-4 λεπτά πριν τα βγάλετε σε μια πιατέλα
Σημειώσεις:
Τα ψήνω για ακριβώς 11 λεπτά κάθε φορά που κάνω αυτή τη συνταγή με τέλεια αποτελέσματα, Αν προτιμάτε ένα πιο τραγανό κουλουράκι, ψήστε για 2 επιπλέον λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με την πιο κρεμώδη σάλτσα
Επόμενο άρθροΤρούφες Κέρκυρας: Αμύγδαλο και μανταρίνι σε μια ακαταμάχητη αρμονία