Συστατικά συνταγής αρνάκι Φρικασέ:
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1,2 kg.  ώμο του αρνιού
2 κρεμμύδια σε φέτες
5 ψιλοκομμένα σχοινόπρασα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 μαρούλια, όπως για τη σαλάτα
4 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ή άνηθο
3 κρόκους αυγού
Λεμόνι

Πώς να το φτιάξετε:
Προσθέστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να λειώσει σε χαμηλή φωτιά. Ανεβάστε τη φωτιά και σοτάρετε το κρέας και κρεμμύδια μαζί. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά.

Προσθέστε μαρούλι, νερό, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό ή άνηθο. Σιγοβράζουμε, σκεπασμένο, έως ότου το κρέας να γίνει τρυφερό (περίπου 1 ώρα).

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη. Προετοιμάστε τη σάλτσα αυγού και λεμονιού:

Για τη σάλτσα αυγού και λεμονιού:
Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιών. Ρίξτε αργά 1/2 φλυτζάνι των χυμών του αρνιού που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, αυτό καντε το με μια κουταλιά κάθε φορά.

Ρίχνουμε σταδιακά το μίγμα των αυγών πάνω από το κρέας σαν σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αυτό το πιάτο είναι επίσης νόστιμο όταν παρασκευάζεται με αγκινάρες αντί για μαρούλι.

Προηγούμενο άρθροΤο ελληνικόν ορθόδοξο Πρόσφορο
Επόμενο άρθροΤηγανιτά κολοκυθάκια με γλάσσο από ξύδι βαλσαμικο…δεν τα έχετε ξαναφάει