Πως να φτιάξετε τιραμισού στο σπίτι.

Είναι η πιο νόστιμη συνταγή τιραμισού.

Υλικά

Για τα σαβαγιάρ (μπορείτε να πάρετε και έτοιμα)
2 αυγα χωρισμένα (αυγό ασπράδι)
Ζάχαρη 60g
Αλεύρι κέικ 70γρ (αλεύρι για όλες τις χρήσεις, εντάξει)
Εκχύλισμα Βανίλιας 2ml (Μπορεί να παραλειφθεί)

Μείγμα καφέ
Εσπρέσο 60γρ
Kahlua 15g (Μπορεί να παραλειφθεί)
Νερό 60g
Ζάχαρη 15g
Εάν δεν έχετε εσπρέσο, (στιγμιαίος καφές 6g, νερό 120g, ζάχαρη 15g)

Για την κρέμα
Τυρί μασκαρπόνε 200γρ
100g κρέμα γάλακτος
Ζάχαρη 10g
2 κρόκοι αυγών
Σιρόπι (ζάχαρη 40g, νερό 30g)

Εκτέλεση

Για τα σαβαγιαρ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια καλά και ρίχνουμε 1/3 της ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα και μετά ρίχνουμε το άλλο 1/3 ζαχαρης χτυπαμε και ρίχνουμε μετά το άλλο 1/3 μεχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα (να αφήνει γραμμες όταν σηκωνουμε το μιξερ).
Ρίχνουμε την βανίλια στη μαρέγκα, το πρώτο αυγό και χτυπαμε μετά ριχνουμε το δευτερο αυγό.
Κοσκινίζουμε το αλευρι μέσα στο μείγμα και ανακατευουμε με την μαρίζ από κάτω προς τα πάνω να ομογενοποιηθεί το μειγμα.
Βάζουμε την κρέμα μέσα σε μία τσαντα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε τα σαβαγιαρ σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτι ψησίμτατος και το πασπαλίζουμε με ζαχαρη. Ψήστε στου 170 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για το μείγμα καφέ

Σε ένα μπολάκι ριχνουμε μέσα τα 60 γρ καφέ, 60 γρ ζεστό νερό, 15 γρ ζάχαρη, 1 κσ καλουα ανανακτευουμε και ατο αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την κρέμα

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, 10γρ ζαχαρη, και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε σαντιγί (αφήνουμε στην άκρη).
Σε ένα μπολ χτυπαμε 2 κρόκους αυγών μέχρι να αλλαξουν χρώμα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη το νερο και δενουμε το σιρόπι.
Ρίχνουμε το σιρόπι μεσα στο μειγμα των κρόκων με ροή και χτυπάμε καλά να πάρουμε με βελούδινη κρέμα.
Ανακατευουμε μέσα στην κρέμα το μασκαρπονε με ένα συρμα μεχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
Τέλος ρίχνουμε 100γρ από την σαντιγί μέσα στην κρέμα και ανακατευουμε με το σύρμα να γίνει μία μεταξένια κρέμα

Στήσιμο Τιραμισού

Βουτάμε τα σαβαγιαρ στο μειγμα καφέ και τα στρωνουμε σε ένα ταψάκι 20χ30 εκ. Καλύπτουμε την πρώτη στρώση σαβαγιαρ με την κρέμα και στρώνουμε απο πάνω την δευτερη στρώση σαβαγιας και ξανά κρέμα.
Ισιωνουμε την κρέμα με ένα μαχαιρι και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο πασπαλίζουμε πλούσια με κακάο

Η πρώτη κουταλιά θα σας ενθουσιάσει

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακές Σαρικόπιτες από την Κρήτη
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια κοτόπουλου με ψητά Λαχανικά