Ραγού Μοσχαράκι με Παπαρδέλες
Υλικά :
500 γρ. παπαρδέλες
1.500 γρ. μοσχάρι ποντίκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 καρότα, ψιλοκομμένα
4 κομμάτια σέλερυ, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
400ml κόκκινο κρασί
1 κύβο βοδινού, διαλυμένο
δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλακι κανέλας
2 x 400 γρ κουτιά τομάτες ψιλοκομμένες
παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση :

 

Ρίχνετε το μισό περίπου λάδι σε μια κατσαρόλα και σε υψηλή θερμοκρασία σοτάρετε το κρέας, ανακατεύοντας τακτικά, αλλά όχι συνέχεια, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι τα κομμάτια να τσιγαριστούν καλά απέξω.
Βγάλτε το κρέας σε ένα μπολ.
Σκουπίστε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερυ και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία. Ανακατέψτε τον ντοματοπελτέ και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κρασί, το ζωμό διαλυμένο σε 1 κούπα νερό, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, την κανέλα και τις ντομάτες και μόλις πάρει βράση, ρίξτε πίσω το κρέας στη σάλτσα και σιγοβράστε, χαμηλώνοντας τη φωτιά στο ελάχιστο, για 3 ώρες περίπου, ώσπου η σάλτσα να γίνει πηχτή, ανακατεύοντας πιο συχνά προς το τέλος. Ελέγχετε την υγρασία και αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό.
Όταν πλέον το κρέας είναι έτοιμο να διαλυθεί σε ίνες, βγάζετε από την κατσαρόλα τη δάφνη και την κανέλα και με ένα πιρούνι το ανακατεύετε ώστε να διαλυθεί σε ίνες.
Βράστε τα ζυμαρικά al dente, στραγγίξτε τα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, ανακατέψτε και το μοσχάρι ραγού με τις παπαρδέλες, προσθέστε λίγη παρμεζάνα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε βαθιά πιάτα.

 

Πηγη: bbcgoodfood.com

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολα Τρουφάκια σε ροζ Ζάχαρη
Επόμενο άρθροΜπριζόλες με φασολάκια και αρακά