Ρεβίθια φούρνου!!!

Υλικά:

1 κιλό ρεβίθια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Αλάτι και κόκκους μαύρο πιπέρι
1 ματσάκι ψιλοκομμένο σέλινο
1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση:

Έχουμε αφήσει τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό,για να μουλιάσουν.
Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά,τα βράζουμε για λίγη ώρα και μετά τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος ή μια γάστρα φούρνου,μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (τα οποία αν θέλετε μπορείτε να έχετε τσιγαρίσει)προσθέτοντας και μια κούπα από το νερό που τα βράσαμε.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
Ελέγχουμε το φαγητό μας αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε πάντα ζεστό.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη
Προηγούμενο άρθροΤηγανιτές γεμιστές πιπεριές με τόνο και αρώματα της μεσογειακής κουζίνας
Επόμενο άρθροΧοιρινές Μπριζόλες σε σάλτσα εσπεριδοειδών και πιλάφι