Ρεβανί με γιαούρτι

Υλικά

1 κουπα γιαούρτι στο οποίο να αφρίσει
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
1 κουπα ζάχαρη
1/2 κουπα λιωμένο βούτυρο
1 κουπα σιμιγδάλι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κουπα αλεύρι

για σιρόπι
Νερό – 3 κουπες
ζάχαρη – 3 κουπες

για το σερβίρισμα:
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σόδα να αφρίσει και σταδιακά προσθέτουμε τα πάντα με απαλό ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170′ για 45-50μ.
Όταν ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει. Κόβεται με ένα κουπ πατ στο σχήμα που θέλετε. Ρίξτε ζεστό σιρόπι – 3 κουπ. νερό και 3 κουπ. ζάχαρη, η οποία βράζεται μέχρι να γίνει παχύρρευστο σιρόπι.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι καλά παγωμένη .
Αν θέλουμε το τελευταίο μισάρωρο πριν τη χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τη βάλουμε στην κατάψυξη.
Βάζουμε και το μπωλ ανάδευσης στην κατάψυξη επίσης (καλό είναι να χρησιμοποιούμε μεταλλικό μπωλ) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπωλ και τη χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ .
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για άλλο λίγο μέχρι να πήξει η κρέμα και να αποκτήσει γραμμώσεις από τους δάρτες του μίξερ
Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης και διακοσμούμε το γλυκό

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Τυριού
Επόμενο άρθροΔεν έχω φάει ποτέ τόσο νόστιμα ζυμαρικά. Ιδανικό τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό