Ρεβανί με κρέμα

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

7 Αυγά
150 γρ αλεύρι.
100 γρ ζάχαρη
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό..
1 μπεικιν βανίλια.. λίγο αλάτι.

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη.
4 ποτήρια του νερού νερό.
100 γρμ βούτυρο
Φλούδα από ένα λεμόνι
Χυμό λεμονιού
2 ξυλάκια κανέλας
Βανίλια.

Κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο.
125 γρ κορν φλαουτ. Βανίλια
Μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 βανίλια

Για την διακόσμηση
Λιωμένη Σοκολάτα
Φυστίκι Αιγίνης
Κανέλα.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο’ βούτυρο.
Το αφήνουμε τα κρυώσει
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί με δαστάσεις (34/24).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα.
Αφού ψηθεί το σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι.
Το αφήνουμε τα απορροφήσει για Λίγες ώρες.
Ετοιμάζουμε την κρέμα με τα παραπάνω υλικά ανακατεύοντας σιγά – σιγά σε χαμηλή φωτιά και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.

Διασκοσμούμε με λιωμενη σοκολάτα ή φυστίκη αιγίνης

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια με κεφτεδάκια κοκκινιστά
Επόμενο άρθροΝόστιμο Κοτόπουλο Ογκρατεν στον φούρνο με λαχανικά